Do's & Dont's

Snälla rara vidriga människor som åker  kollektivtrafik men inte kan sköta er, läs det här.
En enkel liten lista om saker du får göra och saker du inte får göra när du åker buss eller tunnelbana.

Du får inte:
Lukta illa. Hygienen är din bästa vän och alla människor runtomkring dig också. En svett doftande gubbe bredvid sig är inte okej, det är vidrigt.

Snyta dig. Äckligt är vad det är, du kan inte sätta dig bredvid en människa och trumpeta så att hela bussen / tunnelbanan blir äcklade, är du snorig, kör upp nässpray och två tussar i näsan, gör va faan du vill, men snyt dig för guds skull inte. Äckligt!

Äta. Tuggummi, fine, så länge du håller munnen stängd men när det kommer till saker som måste skalas eller öppnas ur förpackningar eller man måste slänga en bit av den, vänta! Du får inte sätta dig och skala en banan på bussen / tunnelbanan. För det första så luktar det vidrigt, för det andra så finns risken att du smackar och om du gör det så är det äckligt. Apelsiner går fet-bort. Mat äts hemma i ditt kök, på restauranger, fik, i matsalar, lunchrum. INTE bland människor!

Lyssna på alldeles för hög musik. Det värsta som finns är när man sitter och lyssnar på mysigt hög musik inte allt för högt och man hör snorungens bas i bakgrunden. Jag vill inte höra vad du lyssnar på. Det låter inge bra!

Prata i telefon. Sjävklart får du svara om det är någon viktig som ringer, men ärligt talat, jag vill inte veta hur det gick på din senaste gyn-undersökning eller hur äckligt din killes pung luktade igårkväll. Undvara mig det, snälla?

Sms:a med knappljud. Ärligt, det är vidrigt och irriterande.

Nu var det bra för stunden! Skärp er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0