Postis-Hulda


Vilken kvinna!

Jag lyssnade på Hallå P3 idag när jag jobbade. Gynning var på besök. Jag måste bara säga det. Jag avgudar den där kvinnan! Frtispråkig, ogenerad och allsidig. Hon pratar med en sån självklarhet i rösten och jag blir bara så nöjd över att en sådan kvinna faktisk kommer ifrån Sverige. Jag tror att folk i allmänhet har fått fel uppfattning om henne och kallar henne för bimbo och silikonbrud. Hon är så mycket mer än så. När jag blir stor vill jag bli som Gynning.

Härlig afton med härligt sällskap.


Varför?

Kan någon svara på varför man säljer jordgubbar i literform? All annan frukt och grönt säljs i kilo eller styck. Men jordgubbar ska man promt få ner till literform.  Och det är fusklitrar också. Skulle man mosa ner en "liter" jordubbar skulle det bli kanske tre deciliter i ren jordgubbe. Inte fan en liter. Och varför säljs frysta jordgubbar i kilo? Någon som har grymma jordgubbe skills som kan svara på detta?

Jag vet inte vad som är det roligaste:


Johannas min vänster i bild´.

Woxas monsterklo i bakgrunden

Att Marty har en tischa med texten Hot and I know it. Ryans poser-min.

Eller Johannas min än en gång.

Avgör själv.

Sunny Sunday.

Efter ett heldött trädgårn och jag fick gå av (!), drog jag till Kärleksudden där jag mötte upp lediga söndagsfirande kollegor. Vi badade och solade, skrattade och hade det gemytligt. Snabb hemgång för en dusch och lite tillfixning för att nu åka ner och äta middag med vännerna. Kameran följer med i högsta hugg.

Dagens home from work.

Samma ribbade linne, samt ett bar mörka otrasiga jeans som jag faktiskt införskaffat själv. Allt från HM.
Vi hade full rulle idag på jobbet.
Vi öppnade 12. Tio i tolv hade tre pers knatat in genom grindarna, som förövrigt var stängda, och satt sig till rätta. Lisa förklarade snällt och trevligt att vi tyvärr inte hade öppnat än. -Nej, vi vet. Men vi trodde det var lugnt. Jävla rikkspuckon. Sen hade vi det fullbokat och smockfullt från 12 till 01 då jag fick gå hem. Undra hur länge de andra stackarna måste vara kvar.  Men nu börjar jag jobba om 9 timmar så det blir nog slaggen för mig. Godnatt.

Dagens off to work.

Ribbat linne ifrån HM och pappas gamla trasiga jeans. Drömmen!
kommer bli mycket jobb nu i helgen. Idag från 11 till stängning. Jag vet att jag måste kila typ nu. Och imorgon 11 till stängning. Dåligt liv man har.
 Vi snackes. Puss

Fu

Mitt bland alla tårar och panik ringer de ifrån trädgårn och frågar vart jag håller hus. Tydligen började jag jobba fem minuter innan. Men tack vare fantastiska arbetskamrater behövdes jag i en timme ungefär innan det löste sig och jag fick gå hem.  Nu sitter jag här med en kall i handen och ska dra på O.C. Fina fina rosen har lånat de tre första säsongerna till mig. Drömmen!

Grattis CK!


Rastlös.

Jag klarade av att ligga still i solen i 20 min, sen kröp rastlösheten i mig. Jag fattar inte hur jag inte kan ligga ner och sola.
Hursom åkte kameran fram. enjoy.

Update.

Såhär såg min gårdag ut.

Upp och iväg till jobbet. Jobbade 0630-1530. Var hemma 1600, 1700 började jag jobba på trädgårn och var kvar där till 0100 Alltså 17 timmars jobb, på en dag. Det är som att jobba halvtid fast man gör det bara en gång i veckan. Sen var det kass drille på trädgårn. 60 pix. Kasst kasst kasst! Kul att jag fick ungefär en timmes fritid igår, och då duschade jag och jäktade ner till jobbet.  Men det blir ett skönt cashflow i juli.

Nu hur som ska jag slå mig ner i solen på baksidan och njuta i en timme eller så. Take care så länge!

Godnatt

Nej, nu är det dags att trilla ner i sängen. Upp i ottan och jobba imorgon. Jag lyckades klara rundan någelunda iaf. Inte lätt att hitta en runda med ca 500 lådor på två dagar. Jag kanske missade 30 lådor eller nått. Jag är ganska så stolt över mig själv. Hur som. Imorgon blir det jobb på posten på väddö. Glida runt i min lilla bil och lyssna på skön radio och känna hur vinden blåser i håret på mig. Drömjobbet. Sen hem, vila ett par timmar innan det blir ner till trädgårn och ännu mera jobb. Kul att jag hinner ha ett liv också nu i sommar.

Bjuckar på en trevlig bild ifrån när jag var i Malaysia januari 2008

The parish church of st. Cuthbert. Earls Court, London


Earls Court


Gled ner till trädgårn på personalmöte. Skulle till farmor på födelsedags kalas egentligen. Men kompikationer dök upp och jag kunde tyvärr inte infinna mig. Det sög, men farmor. om du läser det här. Grattis! 


Update



Någon som har koll och förklara varför jag hade ca 1200 mer beökare i lördags än vanligt?


Vad är det för en dag?

Midsommmar är bra underligt.

Inte nog med att vi gör en stor stång som vi beklär med löv och blommor, den symboliserar även mannens kuk. Att vi sen stoppar ner den i marken som självfallet är moderjord, alltså den mytomspunna fittan. Sen dansar vi runt den och sjunger en massa låtar och hejar oss och har oss. Vi ser det dessutom som ett utmärkt tillfälle att sammanstråla och kröka ner  oss.

För mig är midsommar en lite smått helig tillställning. Det är då jag och mina bästa vänner får ses ute på den vackra ön enskär och sen kröka loss på Lidö.  Denna midsommar är inget undantag. Hannah har åkt buss 888 mot Stockholm hela natten, Linn har för en gångs skull ledigt och jag. Jag har alltid ledigt på midsommar. Det osar bränn-fest forell över hela stan , Hannah kände osen redan vid Linköping. Det ni.

Nu ska jag bege mig ut till ön. Ha en trevlig midsommar allesammans!


Vart tog onsdagen vägen?

Den försvann i ett virvarrv av systemet-besök, en halvkass film och vi trillade ner i sängen vid halv sex för en powernap. Där blev vi kvar hela natten. Skönt. Jag älskar att sova. Nu så blir det till jobbet. Sen hem. Vila i ett par timmar, sen tillbaka till nästa jobb. Kul sommar jag kommer ha.

Så.

Första dagen på nya jobbet. Gick som en smäck. Kör bil hela dagarna och levererar post. Givet, glassigt sommmarjobb. Lantbrevbärare. Känner dock att jag är lite för gammal för sommarjobb men man får ta vad man får. Jag fick ta postenbilen hem också. Det var spännande. Nu ska jag vila lite. Är monster trött.

Jag längtar nästan halvt ihjäl till Norrtälje!


Jag vill också ha en hund!!!


Lyllos Ida som har skaffat sig en karl som säger okej till en hund. Jag vill också ha en hund. Jag är fruktansvärt avundsjuk! Söta söta lilla Frankie! Jag ska vara hundvakt anytime!


Hejhej


Hjälp?

Ställde klockan på 07.30. Vaknade ställde om den till 08.30. Vaknade 09.30. Mycket strange. Nu ska jag för sista gången vandra vägen upp till skolan. Hämta det sista, lämna nycklar, bära böcker, och sen bege mig hem igen. Ska bli så skönt. Ska ringa C nu ang morgondagens jobb. Första dagen på nya jobbet är alltid lite spännande.

Juste, är det någon som har en pryl (har ingen aning om vad för pryl, men någon slags pryl) som gör så att man kan kopiera en hårddisk. Alltså inte en extern hårddisk som man kan föra över grejerna utan en pryl som kopierar hårddisken då jag inte ens får igång min stackars stackars dator. All hjälp är bra hjälp, HJÄLP!

I'll see you soon!

Jag tänkte bara skicka en hälsning till världens bästa H.M
Det var øl, berusende ord
det var sommer det var sol
det var hjerter i brann
blikkstille vann alt på denne jord
Og det var kjærlighet
ja det var kjærlighet
og minner som aldri vil dø
en sol som farga himmelen rød - Idyll
Ses om några dagar min vän.

Rainy days and Mondays always get me down.


Filmkväll?

Well, vi började kolla på en film. Sen var det mat och godis och annat som kom in i bilden. Sen blev det utgång för min del, Ner till trädgårn. Häng med fantastiska Lisa. Upp till mobet och sen skjuts hem av fantastiska Ida. Bästa chaffisen ever! Bör jag ens poängtera att det spöregnar ute?  Nu dö i sängen, imorgon jobb. Hela länga jävla dagen. Puss hej!

Örongodis

Lyssna på den här, den här, och den här.

De två första behöver ni inte kolla på bara blunda, lyssna och njuta. Den sista vill jag att ni ska se. Jag börjar böla när jag lyssnar och kikar samtidigt.

Godkväll, godnatt, goddag igen.

Mindre glad blev jag när kollade schemat och såg att jag skulle jobba till stängning idag. Jag som skulle sluta 2200. Dumt! Men vid tolv fick jag gå av. Eller fick och fick, jag gick. Dock har jag fortfarande inte knoppat. Det är tydligen stanely cup finalen finalen ikväll. Det står 3-3 i matcher så ikväll är det den avgörande matchen. Detroit vs pittsburgh. Tydligen håller vi på detroit, för där är det många svenskar. Vad är det för fel på underdogs?
Jag kommer väl typ klara en period sen dö i soffan eller liknande.

Imorgon är det jobb igen 11-17, soft. Ska ha hemmakväll med herr sambo.

Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan och "kolla" på hockey.

I could have died from being boring.
And as for loneliness,
She greets me every morning.


C’est la vie mon ami!


Frunch.


Så jävla gott med leverpastejsmackor och en kopp te. Muggen har jag norpat ifrån en starbucks i Kota Kinabalu på borneo i Malaysia.

Friday


Jag vet att jag ser ut som tolv med ett kråkbo på huvudet. Men jag är ledsen. Mitt hår är bortom räddning! Det går inte att laga. Ingen hårkur eller inpackning i världen skulle kunna göra underverk på mitt hår! Jag måste ta mig tid och gå till frisören och klippa av några centimter ungefär, men jag vill inte! ÅH! Ågren!

Godmorgon!

Vem kan sova när det är hundratals skrikande studenter utanför huset? Inte jag iaf. Har kommit på att jag är en alldelels för trött människa. Sova är min stora passion här i livet. Dock kommer det bli dåligt med sovandet nu i sommar. Jag har nämligen fått ett jobb till. Ett jobb som innebär morgon jobb. Alltså kliva upp i ottan och kila hem runt lunch. Och sen har jag alltid kvällsjobb på trädgårn. Dåligt med sovande. Jg kommer dö. Nästan, kanske, hoppas inte.
Jag bjuder på en bild ifrån december 2007. Enjoy.

Vad hände med moralen?

Jag var på en fantastisk middag hos farmor med min syster och vår far. Vi drack saft och åt fisk och skvallrade. Mycket trevligt och angenämt.

Pappa skjutsade sedan mig och min syster till borgmästarholmen där vår mor stod i samband med att det är skolavslutningar här i Norrtälje idag och då annordnar Sparbanken och mentor sverige bla, en tipsrunda för att aktivera föräldrar att föräldravandra.
Jätte bra tycker jag.
Rektorn på skolan jag jobbar på (endast tre vardagar kvar) har vart eld och lågor över det här och berättat om hur bra det är och hur många som kommer vara aktiverade. Jag tror hela skolan har surrat nu i några dagar om att man absolut inte ska dricka alkohol osv osv. 
Jag känner så här, bara ungdomarna tar det lugnt är jag nöjd.
 Hur som, jag stannade där ute hos mamma ett litet tag med kände för att gå hem, det är ju en dag imorgon också. På vägen hem gick jag igenom parken och kollade hur allt såg ut och sen tänkte jag glida förbi trädgårn och hälsa på Lisa som jag trodde jobbade.

Precis när jag kommer innanför grindarna så möts jag av tjejerna som precis gick ut nian. Alla hejjar och vinkar och ser jätte glada ut. Jag går upp för trappan och in i baren, vad ser jag då? Jo, fröken rektor, biträdande rektor, herr lärare som är ansvarig för elevrådet, idtottslärare, ja det här är bara en del ur lärarkåren jag stötte på. Alla hade alkohol i händerna. De sitter alltså på krogen och dricker sprit, när deras elever (före detta numera) sitter på samma krog och avnjuter en härlig avslutningsmiddag i glada vänners sällskap.
Vad hände med moralen där? 
Vad hände med allt snack om att man ska vandra i staden, hålla koll på ungarna som firar sin skolavslutning?  Jag är inte den som är den, men man vet ju själv hur kollen blir efter ett glas vin eller två. Jag tycker det är fruktansvärt fel gjort av dessa lärare och rektorer. Varför inte vänta tills imorgon? Då är det helg, slå er samman då och skåla i ett glas vin. Idag är det ungarnas dag det är dom vi ska hålla koll på. Och visst, jag är en unge själv, jag skulle också behöva ha någon som kollar till en ibland, men jag kan skilja på rätt och fel!

Sommarlov.

Det var skolavslutning idag. Mina elever går på sommarlov. Jag får sitta kvar några dagar. När jag satt där i aulan så kom jag att tänka på mina egna skolavslutningar på den här skolan för 5, 6 och 7 år sen. Jag minns i nian hur lycklig jag var över att det äntligen var slut och jag skulle bort ifrån Norrtälje! Ren lycka. Jag kan tänka mig att många känner samma sak. Men tillbaka kommer man alltid. Så som den fina sången går "Jag längtar nästan halvt ihjäl till Norrtälje, jag vill aldrig ta farväl av Norrtälje"


Erkänn! Hur avis är du inte?


Jag är en stolt Harry Potter nörd!

Den stora barrundan.

Jag må säga att det var trevligt. Jag hade sjukt kul. Otippad blandning av folk, men kul hade vi. Bilder kommer en annan dag. Jag tog det iof lugnt. Jag drack bara en bärs på tre av sju ställen. Jag ska upp och ha skolavslutning imorgon.  Ha det så kul i onsdagsnatten. Puss

When the sun shines.


Hemgång.

Jag jobbade igår.
På en restaurang här i Norrtälje. Jag gillar den restaurangen. Den är mysig och hemtrevlig och har vart som ett andra hem för mig i några år nu. Människorna som jobbar där är fantastiska och man blir som en liten familj. Man kommer gärna dit när man är ledig och dricker en kopp kaffe, bara för att. Men som sagt. Igår jobbade jag. Jag och Lisa, dreamteam!  Vi är radarparet, springer och skrattar och har det trevligt med alla gäster. Det uppskattas, det märker man på dricksen.
Vi hade ett sällskap på 13 pesoner igår.
  Det är samma företag som min restaurang bara lokaliserat på ett annat ställe. Det här sällskapet var jättetrevligt, de flesta kände man liksom.  Det var ett rent nöje att servera och ta beställningar. Tills att klockan slog elva och vi stängde. Jag tänker inte gå in på detaljer. Men de sista gästerna fick vi i princip slänga ut klockan 01.00! Två timmar efter stänging. Visst hade vi saker att göra hela tiden, Som diska och torka bord, ställa upp stolar, putsa glas och bestik. Men de här personerna underlättade inte direkt arbetet för oss.  Och vi fick finsällskap av Linn och Lisa från Åtellet i en kvart eller så. Det uppskattades.

Jobbar man själv i restaurang branchen, inom samma företag dessutom, borde man då inte respektera oss som jobbar? Borde man inte då gå hem när det stänger? Elller åtminstonde dricka upp det man har i glasen och sen gå? Jag hoppas verkligen verkligen verkligen att dessa människor sitter och har ångest och mår riktigt dåligt idag. Både över den löjliga mängden alkohol de fick i sig samt över att de var kvar och störde oss i vårt arbete tills 01.00 på natten. 

När jag väl trillade hem, närmre två så var det stanley cup finalen på TV, jag var vaken i första perionden, I den andra somnade jag och blev iväg sjasad (shasad, chasad, schasad??) till sägen i början av trean. 

Nu ska jag kila hem och väcka Pär. Sen iväg till Linn. Idag är det den stora krogrundan i Norrtälje. Vi börjar vid havspiren och vandrar oss innåt mot stan med stopp på båten, trädgårn, pub,hörnet, på g, glaset, dejvan för att sen avsluta på kontrast. Meningen är att man ska dricka en bärs på varje ställe. Dock tillåter inte min ekonomi det så jag får ta en öl på trädgårn, Personalpris för drickspengarna. Men jag följer med som moraliskt stöd iaf.  

Nu skrev jag en bok.

Efterlyses!

The OC säsong 1 DVD-box. Bara till låns i några dagar eller så. Någon, snälla?
Jag är råsugen på att glo på det. Och jag orkar verkligen inte tanka. Tar sån tid. Så snälla, någon? :)

Idag ska jag städa och dona i lägenheten. Runt nio kommer pappa och hämta mig, vi ska åka och handla mat. Han är bra han min pappa.

Men som sagt OC-box önskas lånas!

Dumma satar!

Ibland blir jag arg på mänskilgheten. tex på puckade folk. Just nu finns det en grupp på facebook som heter "Stop the usage of dogs as live bait for sharks!" Och så är den en bild på en söt liten hund med en krok i näsan. Till detta så finns det en liten film på den här hunden. Här hittar ni den. Orkar ni inte kolla på filmen kan jag meddela att man får se en massa hundar på en hundgård, man får se hunden med kroken i näsan och sen får man se en haj som är filmad ifrån en hajbur.

Ärligt talat. Tror ni verkligen att det här är sant? Jag tror att det här är buffel och båg och att hunden olyckligtvis fått en krok igenom nosen av ren olycka. Jag kan tro på det här när jag ser hunden simma efter en båt med en krok i nosen och sen blir uppäten av en haj. Fram tills det skrattar jag bara åt er stackare som tror på det här.

Inga konstigheter.


Har man hål på närmre 4 timmar och en halvnaken karl hemma i sängen är det inget att snacka om. Hem går man. Dock har vi båda klivit upp nu och jag ska kila tillbaka till skolan om  en halvtimme ungefär. Sista lektionen med åttorna väntar. Sen har jag bara en lektion kvar och det är med sjuorna på onsdag. Sen är det sommmarlov! WOHO! Eller, jag har några konferens ndagar kvar innan jag får gå på sommarlov. Men det får gå.Sen blir det jobb på trädgårn hela sommaren lång. Over and Out.

Vad vill ni?

Vad ska jag skriva om? Vad vill ni läsa? Vill ni se mer bilder? Vad vill ni se?

För tillfället sjunker min inspirations-nivå under noll-gränsen och ni är ändå mellan 60 och 90 tappra läsare varje dag. Så nu är det upp till er att ge mig inspiration. Annars kan jag lika gärna lägga ner.


Godmorgon

Tolv timmar sömn, kan det bli bättre? Är helt slut i kroppen och fotsulorna värker. Men det är det värt. Har haft en sjukt kul helg. Dock vill jag gärna inte se en skinväst mer på år och dar.  Nu ska jag träffa Lisa en snabbis eller så för att sen sitta hemma och sätta klart betygen. Det ska nog gå bra. Har ett par elever att grubbla över som jag spar till sist. OaO

Kaffe och en chokladbit.

Sitter och dricker svart kaffe och äter en mörk chokladbit i väntan på nästa lektion. Det är riktigt nice. Lite vardagslyx i väntan på annat. Åkte som sagt hem och sov i några timmar på lunchen. Så jävla skönt. Men så jävla keffa drömmar jag drömde då. Det var öar i skärgården, återkommande platser i mina drömmar. Som långa kanaler och skogsdungar. Väldigt konstigt. 
Någon som har koll på drömtydning som skulle kunna förklara det för mig?

Sen vill jag bara tipsa om en fantastisk blogg som jag läser typ varje dag. Det är minarbetskamrats karl,  min karls vän och även en vän till mig. Han heter Dan. Just nu presenterar han de 10 människorna han hatar mest i Norrtälje. Det är hat och det är grym ilska och jag blir så glad rakt igenom när jag läser den bloggen. Här har ni en länk läs och enjoy!


Regn och regn och regn.

Nu ska jag åka hem och ta mig en tupplur.
Jag hatar förövrigt regnet som väller ner utanför.
Jag saknar de glada dagarna i Hyde Park. Med sol och chips och vatten. Och en Chicken Mayo på det!

I'm sorry.

Okej, jag vet att min uppdatering inte är den bästa.
Men jag vet inte vad jag ska skriva om, Känns som om jag bara har en massa onödigheter att skriva om som inte intresserar någon.  Inte ens mig själv. Känns inte riktigt värt att skriva då.

Och nu i helgen. Det kommer bli jobb upp över öronen. Nu sitter jag i skolan. Börjar om tio min, Efter det ska jag hem och sova i tre timmar innan jag far tillbaka till skolan. Sen direkt ifrån skolan ska jag åka till Twin-Club och kränga hamburgers och bärs till tusen hungriga och törstiga knuttar, Slutar runt fem-sex snåret sådär, imorgon bitti. Sen hem och tok sova i kanske fyra fem timmar innan jag ska upp igen och fortsätta med hamburger och bärs krängeriet. 11.00-06.00. Det är 19 timmar. 19 timmar!!! På söndag ska jag sova. Och sätta betyg. Nu ska jag ha min sista lektion med niorna (hur intressant nu det är för er kära läsare).

Den Blåa Dörren I Nothing Hill?

Så här ser den ut numera. Den berömda dörren ifrån filmen Nothing Hill. Oj vad vi letade efter den. I sinnet så var den ju blå.
- Pardon, we are looking for the blue door from the movie Nothing Hill. Do you know where we can find it?
- Yes I know, But you know that the door nodays is black?

Lagom snopna och bittra hittade vi den svarta dörren.

dum dum dum.

Min dator är paj. Helt paj.Den går inte att knäppa på. Den har fakkat ur! Jag är bitter.Tack och lov för Pär. Att han har en dator som jag mer än gärna använder.

Norrtälje är som det alltid har varit. Inget nytt har hänt, skandaler i varje hörn och Stina är hemma.

London Baby!


Hemma.

Jag har vart hemma i ca 24 timmar nu.  Har hunnit träffa de bästa redan, dock har jag åkt på världens sjuka. Jag hostar och jag låter som en jag-vet-inte-vad.  Jag vet inte om det beror på alldeles för mycket fest och lite sömn eller om det beror på den dåliga London luften. Hur som, jag sov som en prinsessa inatt bredvid min Pär. Oj vad jag hade saknat honom.

Lägger upp lite bilder som jag norpat ifrån Charlotte. Lägger upp mina vid ett senare tillfälle.




RSS 2.0