Va sa du sa du?

Idag är det ÄlmstaNatta. Jag får en oskön rysning genom hela kroppen när jag hör det. Varför vet jag inte. Kan inte ärligt säga att jag har vart där. Men själva tanken av att glida runt i Älmsta en fredagskväll gör mig illa till mods. Eller som en kollega till mig sa. Det är mer som en enda stor fest. Massa Älmstabor, massor av folk ifrån både Hallstavik och Norrtälje. Och alla Stockholmare såklart. Och man dricker öl. Känns väldigt lockande må jag säga. En samling byfånar. Men vem är jag att dömma?

Drömmen.

På måndag ska jag och min syster iväg på en grej. En väldigt rolig grej, lite spännande och väldigt nervpirrande. Jag gillart. Systrarna Glas på äventyr.

Boys boys boys.

Jag gillar killar. Alltså som vänner. När jag var yngre så hade jag bara en massa killkompisar. Det var roligare att leka krig än med dockor. Nuförtiden har jag inte så många killkompisar kvar. Eller där ljög jag. Jag har massor av killkompisar kvar. Men det är alltid någe krux.


Jag har en väldigt bra vän sen många många år tillbaka. Vi tycker väldigt mycket om varandra, på det vänskapliga stadiet men vi träffas ungefär bara en gång per år. Vilket är väldigt synd då vi har väldigt trevligt tillsammans. Hur som, min vän och jag möttes och stod och pratade, hans flickvän ställde sig två meter därifrån, stirrade ondsint på mig samtidigt som hon stod och bet ihop käkarna. Jag frågade lite försiktigt min vän om hon mådde bra. Han svarade att hon inte var så förtjust i mig eftersom vi var så bra vänner. Lite senare så går jag iväg och sätter mig bredvid honom och snackar. Den onda tjejen syndes inte till, trodde jag. Huxflux står hon mitt framför nyllet på mig och hånglar upp sin pojkvän länge och väl för att sedan vända på klacken och gå. Snacka om att hävda sig!

En annan när vän till mig och jag gjorde sällskap hem en natt från en efterfest.. Vi snackade och skrattade och hade det fruktansvärt roligt. Han hade tidigare under kvällen sagt att han  både hatade och älskade att jag hade kommit till efterfesten som han var på och jag frågade hur det kom sig att han hatade det. Brutalt ärligt och utan en uns ironi i rösten: Jag vill bara gå hem och ligga med dig! Säger man så?  Nej det gör man inte!  Vänner är vänner. Man äventyrar inte en vänskap med ett förslag om att ligga. Jag har sambo. Vart på vägen glömdes det bort? Nej, nej nej.


Jag gillar mina kompisar. Mycket. Men ibland önskar jag att jag hade en vän som varken raggar på mig eller har en flickvän som hatar mig. Något av det kan jag väl iaf få?


Jag mår bra, eller jag överlever.

Jag har pratat med en läkare idag. Hon tyckte att jag skulle bege mig till akuten direkt. Jag valde sängen men om det blir en uns värre med magen eller om jag får feber måste jag åka ner på direkten. Jag hoppas att jag håller mig på benen. Jag har iaf mat i micron nu. Så det måste ju vara ett steg framåt. Aptit.

Update.

Magen dör fortfarande. Jag hoppar i säng nu och hoppas att den inte krånglar till det för mig. Fan vad jag hatar min mage!

Do I have to remove my appendix?

Jag och min bästa vän vårdguiden.se har nu fastslagit att jag har en blindtarmsinflamation. Alla symptom stämmer. Även sjukvårdsrådgivningen.se håller med. Jag måste operera. Blig min magont värre så drar jag ner till sjukhuset. För nu vill jag mest bara dö.

Symtom

Vanliga symtom på blindtarmsinflammation är

  • smärta och ömhet runt naveln
  • smärta i magens nedre högra del
  • illamående och dålig aptit
  • feber som kommer efter något dygn.

Smärtan i magen är inte alltid så tydlig. Den vandrar ofta från naveln ner till höger sida och blir efterhand intensivare.


Ont Ont Ont i magen!!


Who?

Anonym om Vad tror ni?:
du ser ut som Nicoline Stein Lynge som var med i danska paradise hotel..



Du anonyma person som skrev detta. Jag vill ha en länk på en bild på kvinnan som jag sägs vara lik. Jag hittar ingen sådan bild. Eller en bild hittar jag såklart men ingen där jag ser någon likhet förutom det svarta håret.. Tack och Puss!




Tack alla ni som hittat bild. Men är det bara jag som inte ser likheten?


Måndag

Oj vad jag inte vuille kliva upp ur sängen i morse. Någon slags sjukdom hänger över mig som ett litet privat jävla moln. Dags att må bra snatr kanske.

Ett försök att nå H


En dröm.

Jag drömde att jag och Linn var gravida och gled runt på krogar och drack non-alcoholic. Det var sjukt. Inte slutade vi spåra för det.  Nu ska jag ringa en vän.


Hej hopp!

Har ni haft en trevlig helg? Det har jag, I gott sällskap, snygga kläder, härligt väder, bärs och vin fest fest fest. Doch fick jag ett sånt huvudvärksanfall att jag var tvungen att avnryta festen för att åka hem och sova. Det blev 13 timmar sömn rakt av. Idag är jag mest seg. Frussen, svettas om vart annat.  Jag har inte tid att bli sjuk!

Vad tror ni?

Kommer vi alla dö i svininfluensan eller "Den nya Influensan" som ekot försöker kalla det för? Blir det nya SARS.? Även om typ inga dog i SARS.

Jag kommer iaf vaccinera mig. Jag är helt klart inte färdig med det här livet ännu. Lite scary är det att de som insjuknat i Sverige är under 30.

Tjockisar på TV.

Igår snackade dom och tjockisar på radio. Proppmätta människor som vobblar runt och äter kakor. De frågade hurvida dem överviktiga är representerade i TV. Jag tycker att det är bra att man inte ser så mycket överviktiga människor där. För det som representeras i TV ska vara hälsosamt och trevligt. Och överviktiga är inte hälsosamma. De är proppmätta.

Skulle du vilja kolla på ett program som de här donnorna ledde? Tänkte väl det.

Hört på radio.

Jag som en trogen radio-lyssnare pga mitt jobb hörde idag en debatt om man borde förbjuda mobiltelefoner i bilen då just mobiler orsakar många olyckor då föraren sms:ar eller pratar. Finland, Norge och Danmark har en lag som säger att det är förbjudet att hålla en telefon i handen under bilkörning. Tydligen har den lagen kommit på tal flera gånger i sverige men aldrig slagits i sak. Varför inte?

Jag vet att jag själv är jäkligt duktig på att snacka i telefon samtidigt som jag kör. Men jag må säga att min konsentrationsförmåga inte har försämrats pga det. Kanske att jag har kollat lite mer på vägen för att verkligen se till så att jag inte missar någonting. Har väl hänt att jag sms:at också, men känner på mig att jag kör som en kratta då. Så när sånt är aktuellt tar jag det i samband med en lådställning då jag ändå står still.

Matlagning.

Jag kom hem från jobbet. Och fortsätter städa. Är på köket den här gången. Jag måste ge mig snart. Pär ligger i soffan och sover. Han har feber så han tycker lite synd om sig själv. Förövrigt så är det tisdag idag. Den värsta dagen på veckan. Jag har hatat tisdagar länge.  Näe, nu ska jag göra en lasange.

Storstädning.

Igår vart det storstädning. Jag tog på mig badrummet. Jäklar vad jag skrubbade och gnolade och pillade. Det var ett helt jävla företag ska ni veta. Men det blev rent och snyggt och luktade sommarblomma. Jäkligt stolt över mig själv må jag säga. Sen tokdog jag i sängen. Ikväll SKA jag  i säng tidigt.  Så det så.

Men kom igeeeen!

Jag kommer aldrig komma hem idag. Sitter på jobbet nu och väntar på att få ett paket hit som jag ska leverera. Och jag kan ABSOLUT INTE åka utan det där paketet idag. Jag ligger ungefär en timme efter i planeringen. Jag kommer få sitta här tills klockan åtta ikväll. Nejrå, inte så sent men jag kommer nog inte hem innan fyra. Bittert. Jag som redan är trött. Helvete! Nu kommer bilen! Hejdå!

Tidig kväll my ass.

Tanken var väl att gå och lägga sig och sova vid åtta. Tji fick jag. Blev monster sugen på Brämhults Jordgubb och Apelsin. Så en flaska av den finaste juicen skulle jag självklart införskaffa mig. Den kostar   30 kr! Rena jävla rånet! Men oj vad god den är. Synd bara att den är så jävla dyr, annars hade jag druckit den jämt. Hursom fastnade jag framför datorn och kollade runt, lyssnade på musik, kolla youtube-klipp, glutta efter ett nytt jobb till hösten. Kolla på solresa till i augusti (lutar åt malta med Hannah och Linn om vi lyckas få med henne), läsa nyheter, spana bloggar. Ja ni vet, sånt man gör när man fördriver tiden framför datorn. Hittade en bild på mig själv från hösten 2007 också. Monsterkort blont hår, med lugg! Vad sägs, var jag snygg? Om inte annat lite småpluffsig i fejjan!

Lördag 09.45

Och såklart måste jag ju bjuda på en bild. Jag tog inga fler i helgen. Men jag har små minnen av att jag kan ha vart med på flera.

Godkväll!

Jag tror inte att jag har något vettigt att skriva, så jag undviker gärna att skriva alls. Men vad jag vet har helgen vart fantastisk.  Vi har skrattat oss till tårar och haft det angenämt. En helt klart värd och angenäm helg. Nu är det bara fem arbetsdagar kvar tills nästa.

Min vän, Operasångerskan!

Jag fick en smärre chock när jag gled runt på norrtäljetidningens hemsida och läste. Vad ser jag inte, jo att "Operatalang ger konsert på hemmaplan" Och så ser jag en bild på Lisa?


Helg!

Helgen med stort H är nu kommen. Helgen som jag och vänner har väntat på i 51 veckor. Helgen då skärgårdscupen drar igång! Som jag har längtat. Som jag har räktnat ner. Den näst sista helgen i Juli samt den sista helgen i Juli händer det!  Det är vänner, nya som gamla, det är fest och bärs. För att inte tala om fotboll. Det kommer också att ske. Inte så mycket, men tillräckligt. På söndag kväll kommer hela veckan gå åt att vänta tills på lördag. Finaldagen och finalfesten. Sen blir det 51 jobbiga veckors väntan igen. Hursom det lär bl i ett galet år iår. Det är ett slags jubeleum. Jag och Linn firar att vi lirat på alla sju planer. Slå det ni.


mmm-mums!

Igår så var det som bäddat för en film. Både jag och Pär skulle upp tidigt idag och jobba så att kröka stod inte direkt på menyn.  Jag ville kolla vad hypen med Twilight-filmen var så jag  tankade ner den. Och vi började kolla. Först så förstod jag inte hur alla kunde bli så kära i Robert Pattinson. Men ju längre filmen gick desto mer förälskad i honom blev jag. Eller i hans rollkaraktär. Har spanat lite på bilder nu i efterhand. Förälskelsen är som bortblåst. Han ska se lite bitter ut, trött och vara sådär mystisk. Annars får det vara. Bite me Baby.
 

word-vomit.

Det blev trevligheter hos Linn igår. Inte allt för oväntat. Men efter fyra cider sa jag hejdå (där ljög jag, det gjorde jag inte alls det. jag bara smög därifrån utan att säga nått. Har en otrevlig vana att göra det).  Hem till slafen.

Idag har jag bara jobbat och plockat jordgubbar med Syster och Farmor. Har legat framför tvn och degat också. å jävla mycket ordbajs. Men eh, whatever!

Det är inte tanken som räknas.

Jag tänkte köra ett ordentligt firande. Med vita brallor, blå tisha, röd basker. Men jag hittade inte den röda baskern. Så det gick ju åt skogen.

Men firande blir det. Hemma hos L. Grillpartaj (L sa att det skulle komma över folk och grilla, man vet precis hur det slutar). Ska lira en omgång worms med Pär och Jakob innan jag sticker härifrån.  See ya, dont wanna be ya.

Lite skit.

Körde över en pinne idag. Trodde jag tills kag kollade i backspegeln och såg att "pinnen" rörde sig. Jag har trott att "pinnen" nu är ute efter mig. För den var inte kvar på vägen när jag åkte tillbaka. Jag hatar "pinnar"!

Har hört på radio att det är Frankrikes Nationaldag idag. Så jag tyckte det vore en bra idé att sammanstråla, dricka röpang, käka baguette och lyssna på Edith Piaf. Det tycker ingen annnan.

Nu ska jag ut i det fina vädret och röra på mig.

Ja det var en kväll i Juli.


Solsemester.

Jag håller på att leta efter  en resa. En resa till ett varmt land. En resa där jag kan lata mig och ligga på en solstol och bara ta hand om mig själv i en vecka eller två. Inga tvång, inga måsten, inget sånt alls. Bara kvalitetstid med mig själv. Jag älskade Malta, så dit vill jag egentligen tillbaka till. Och ska jjag åka själv vill jag nog åka till ett ställe som jag känner mig hemma på. Malta, Le meridien. Synd bara att  det är läskigt dyrt att åka själv. Billigare att bo om vi är två. Vem ska med?

Jag längtar nästan halvt ihjäl till Norrtälje.

Nej. Nu får det vara nog med festivaler. Jag har gjort det här nu. Jag känner mig gammal och tråkigt. Jag var mer inne i att spana på band än att kröka ner mig. Det regnade och var lerigt. Men jag fick se fantastiska Regina Spektor, Melody Club. Underbara Lars Winnerbäck. Coola Killers och Helt underbara A Camp. Jag hade ingen egen kamera med mig. Den låg i bilen. Pappas kamera ska inte försöras. Togs dock en bild. På mig och jollan när vi hämtade lite käk i bilen.

See ya, don´t wanna be ya!

Skivan börjar som en gammal film från spanien! Ring of Fire - Johnny Cash. Sen är det lite regina, lite melody´club, lite killers, lite håkan. Lite smått och gott. Det slutar så fantastiskt med en The Ark låt. Jag är nöjd med min bilåkar skiva. Först tre timmar i en postbil, sen 4-5 timmar i en micra. Tack mamma för lånet av bilen. Du är bäst! Jag är iaf färdigpackad. Ska rodda undan mina prylar, ta en dusch och sen bege mig till sängen. Ska sova ordentligt idag. Vet inte när jag får göra det igen.

Vem vet. Vi kanske inte ses på ett tag. Men jag tror nog ni klarar er utan mig. So long!

Typiskt mig.

Ibland blir jag så trött på mig själv. Jag bara suckar och tänker, ja men det var ju självklart att jag skulle vara så klantig.
Vad har hon nu gjort, undrar ni. Jo förstår ni. Imorgon ska jag åka till hultsfred. Allt var klappat och klart. Tills ett litet problem kom med i bilden. Det saknas ett tält. Jag är tältlös. Mitt fantastiska Abisko tält som vart med under tre festivaler är spårlöst försvunnet. Borta. Vem har tjyvat mitt tält? Vart är mitt tält? Hursom. Jag får väl införskaffa mig ett nytt tält tänkte jag. Ultimata idén. Tills jag insåg att jag glömt plånboken på jobbet. I Älmsta. Ca 3 mil härifrån. Kul. Det blir då inte till att handla någe käk eller tält ikväll inte. Får stresstjacka ett imorgon. Tillsammans med all mat och allt sånt.

Appropå mat. Ska över till farmor snart på middag. Älskar middagarna hos farmor. Hon är bäst! 

Bara för att

Ibland är det skönt när allt bara är som förr i tiden. Idag. Jag och Hannah. Roadtrip till gamla bekanta ställen. Precis som om vi aldrig vart ifrån varandra. Goda vänner ska man vårda och ta hand om. Som Hannah, henne tänker jag aldrig släppa taget om.

Vad räknas som vän?

För några veckor sen vaknade jag klockan fyra på natten av att Erik hade dragit hem en tjej som stod och pratade i telefon i köket. Hon pratade så högt att jag vaknade. Jag vaknar annars inte så lätt. Hursom. Arg som ett bi virrade jag om mig täcket runt kroppen och stampade ut genom sovrumsdörren. Jag hasade fram till människan och petade på armen.
- Ursäkta mig. Kan du vara tyst. Jag sover.
Jag väntade inte på ett svar, men jag såg en skräckslagen min och det dög för mig. Hon blev tyst. Nu, lite drygt en vecka senare, loggar jag in på fejjan. Och vem vill bli min vän? Jo mitt-i-natten skrålarn! Har vi nu blivit kompisar, hon och jag, för att hon väckte mig mitt i natten? Har vi blivit kompisar för att jag arg som ett bi sa åt henne att vara tyst? Hon fick en ignore och jag en knutta gladare.

Regina Spektor.

Jag kan inte sluta lyssna. Om och om igen spelas hennes musik. Jag har nästan ont i öronen men inte riktigt än. Ska dyka ner i sängen nu snart hade jag tänkt. Är riktigt trött.  Godnatt folket!

Brännarn.

Sitter och bränner en massa skivor till min postisbil och till resan till Hultsfred. Känns riktigt bra att snart vara påväg. om fyra dagar är jag full och glad och dansar i leran. Åh, så taggad jag är. Bjuder på några mobilbilder också som jag fört över.

No one's laughing at God when they see the one they love hand in hand with someone else.


Ledig.

Sist jag var ledig var det midsommar. Då var allt planerat. Gången innan det jag var ledig var jag i London. Det var också planerat. Och innan det. Det minns jag inte. Jag vet inte hur man är ledig.

I vilket fall drog jag ner på stan. Mötte Marty som jag sammanstrålade med och käkade lite mat. Eller, inte lite mat. Jag käkade först pannkakor. Sen Entrecote och drack blåbärssoppa till det. Oklar blandning. Men gott var det. Ikväll får jag se vad som sker. Jag känner mig inte så taggad på nått. Mest en film eller två.

Nu regnar det också...


Enought is enough!

Torsdag.
0530 klockan ringer.
0600 åker hemmifrån.
0630 börjar jobba.
1350 slutar jobba
1415 åter hemma.
1600 ner till jobbet för en bit mat.
1700 börjar jobba.
0200 slutar jobba
0230 slutar i säng.
Vaken i 21 timmar.
Fredag.
0530 klockan ringer.
0600 klockan ringer igen och jag akutåker till jobbet.
0630 börjar jobba
0715 lägger mig på en pall med telefonkataloger och dör en smula.
1350 slutar jobba.
1415 åter hemma.
1500 försöker lägga mig i sängen och sova.
1510 lägenheten invaderas av partysuget födelsedagsbarn med vänner.
1600 åker ner till jobbet  äter en bit mat.
1700 börjar jobba .
2315 kroppen börjar säga efter 3.5 timmar sömn.
2320 sitter på baksidan av trädgårn och spyr sönder mig själv av trötthet.
2330 blir hemskickad.
2340 kommer hem till en överfylld lägenhet av glada partysugna människor.
2345 stupar i säng.
0000 festen lämnar huset jag toksomnar på två röda
Vaken 18,5 timmar. Totalt  39,5 timmar. 3.5 timmes sömn.
Aldrig igen!

På torsdag åker jag till hultsfred.

Trött!

Det blev 3,5 timmar sömn inatt. Nu ska jag sova en halvtimme/timme innan jag gör mig iordning för att jobba i tio timmar till. Kul liv jag har. Ses på GST ikväll.

Det luktar Hultsfred....

Vi får se, kanske. Beror på. Får besked ikväll.

Har jag berättat att jag älskar landet?

Titta vad söta dom är!

Angenämt.

Har haft trevligt som fan. Fantastiskt  sällskap, fantastiska människor och fantastiskt god mat. Jag säger bara det.  Gamla Stans Trädgård är stället att gå på en onsdag här i Norrtälje om man vill ha det kul! Och jag vet, att en tredjedel av alla stockholmare kommer till Norrtälje under somrarna. Så det är inte bara norrtälje folk jag berättar för. >Godnatt.

Va i helvete!

Mitt under mitt tillfixande utav att smörja in benen försöker jag pilla bort smuts som fastnat. Men nej, det är inge smuts! Det är en liten äcklig jävla festing som krypit och bitit sig fast i mitt ben! precis under knät! Vidrigt, äckligt och riktigt ofräsht. Borelia nästa! Jag är för ung för att dö! 

Onsdag!

Systrarna Lindgren bjuder till fest på Gamla Stans Trädgård. De har bokat hela hyllan för sina närmsta vänner så där börjar vi med middag och sen helkrök. Dock måste fröken Glas vara körduglig imorgonbitti så nått monsterkrök för mig blir det då inte. Men självklart kommer jag vara minst lika taggad för det. Ska ner och ta en fika med Lisa, besöka systembolaget och ta en sväng förbi Lisa T's mamma. Konstigt det här med namn egentligen. Från att aldrig ha umgåts med någon Lisa finns nu två stycken i min omgivning. Lisor är bra. Hursom. Ner på stan ska jag.

RSS 2.0