Fuck off!

Jag kan ju ärligt säg aatt jag har vart gladare.
Jobbade och det var riktigt kul. Tyvärr behövdes jag bara i tre timmar under själva middagen.
Sen när jag skulle hem till min soffa och min film som jag hade tankat och till min påse godis och min Loka ringde jag Pär och frågade hur det gick i hans match. Stortorsk 12-2.

Sen berättade han att halva lagen kommer hem till oss och ska kröka. Kröka! under min filmkväll!! KUL! Lagom nöjd jag är. Not! Usch. Jag sitter här som en argbigga och är sur och vill att alla ska gå så jag kan krypa ner i soffan och kolla på min film!

Off to work.

Okej, nu är det dags för jobb. Jag taggar! Ses när jag kommit hem!

Alla helgons afton.

All kommersiell skit som börjar komma mer och mer till sverige kring denna annars så fina högtid känns lite mycket nu.
Jag minns när jag och min syster var små och vi varje år åkte ut till Rådmansökyrka och tände ett ljud på Pappas farmor och farfars grav och ett ljus i minneslunden för min och Majas farfar.
Iår var inget undantag för mig. Jag åkte ut, tände ljus och la en tanke åt de som behöver en tanke. En fin tradition som jag komer sakna den dagen det kommer vara för långt att fara ut dit.

Nu ska jag göra iordning min middag för kvällen för att senare knalla till jobbet. Ha! Jag är fortfarande rånöjd att säga att jag ska till jobbet.


Avsmakningsmeny!

Well, bjuckar på en bild på min och Fannys fin-middag på hallgolvet. 0545 en torsdagsmorgon!

wtf?

Är det bara min dator som är kaiko eller har min blogg under natten  fuckat ur och bytt utseende?
Jag vågar fan inte glida in i kodmallarna och försöka rätta till det. Då kommer det bli fel fel fel. Fan!

Förövrigt ska jag jobba ikväll. Jag, jobba! Ha! Jag är rånöjd! Och då slipper jag dessutom utklädnadshetsen som sprider sig över stan!

Jag är hungrig.

Och när jag är hungrig börjar jag fantisera om vad jag ska äta imorgon.

Och imorgon ska jag lyxa till det genom att köpa mig en fin köttbit. Sen är frågan om jag ska käka det med pommes och bea? Potatisgratäng (findus färdig gjorda på påse) och bea? Eller klyftpotatis och bea. Ska jag käka lite vitlökssmör och sparris till det? Eller ska jag slänga ihop en fräsh sallad med balsamvinäger.  Nu är jag ännu hungrigare.

Så vi går vidare till frukosten. Två mellankokta ägg med kaviar. Synd att man inte kan dricka apelsinjuice till kaviar.  Men man kan dricka te. Undra om jag ska käka lite corn flakes med socker och mjölk (självklart den laktosfria varianten). Eller rostemackor med smör och ost och skinka och tomat och gurka och toppa med salt.

Lunch då. Kokt potatis med pannbiff och brunsås.

MM.. Nu ska jag sova så jag får vakna upp och käka mat.

Förresten. Jag måste ut till Rådmansö kyrka imorgon och tända ljus för min farfar och andra släktingar. Men jag har ingen bil. Någon som har en bil att låna ut under en timme imorgon? Hojta till.

Puss


Hövva

Jag hatar att klä ut mig. Verkligen hatar. Jag gillar hur jag ser ut i vanliga fall och tycker att det är jobbigt att behöva spöka ut sig. Så som det ser ut idag så kommer jag tanka ner några filmer och gosa ner mig i soffan och ha mys imorgon. Jag är ensam hemma dessutom. Så om det finns någon mer anti-utklädnads människa är det bara att glida över imorgon. Puss


De Fyra Elementen. Igen

Malin blev så taggad när jag frågade henne om de här bilderna så hon bestämde sig för att göra om några stycken till. Så här blev resultatet  den här gången. Jag tycker hon är sjukt duktig!

Tyra.


Lilla söta Tyra.

Jag lever!

Jag dog inte av en monster-bakfylla. Även om jag många gånger trodde att så skulle bli fallet. Jag satt i Fannys soffa, låg i hennes säng. Vandrade runt i hennes lägenhet med kutrygg och klo händer och bävrade mig för att sätta mig på bussen och åka hem. Det slutade med att jag stannade hos Fanny fram tills att hon skulle till jobbet. Vanligtvis jobbar hon på hell's kitchen men ikväll skulle hon va på Sturecompagniet. Hon är bartender kanske jag ska tillägga.
Nu är planen att dö i sängen.
Godnatt.

Matilda Glas, var på kalas, mår som ett as.

Käreste Fanny insåg att jag skulle dö om jag var i Norrtälje. Så hon lurade iväg mig till Stockholm och födelsedagsfirandet av en arbetskamrat till henne.

Kvart i sex imorse trillade vi hem. DÅ dukade vi upp med donken på hallgolvet. Angenämt angenämt.

Häng på stan.

Idag var det mössprovardag.
Jag är sugen på lejonet.
JOllan passar bra i drake.



Ida var snygg hon med.



Hannah följde också med på stan



Hela gänget samlat.


Idas bilder


De fyra elementen.

När jag gick i trean på gymnasiet så fotade Malin i min klass de fyra elementen som slutfotografering. Jag satt och funderade på de bilderna häromdag och skickade ett mail till Malin med frågan om jag inte fick använda bilderna. Och självklart fick jag det!

Så här ser ni bilderna på de fyra elementen. 

Vatten - Jag
Jord - Louise
Eld - Denise
Luft - Katia


 

Malin som tagit bilderna är jätte duktig på att fotografera och på illustrationer.
Kika in på hennes blogg här vettja.

Födelsedagen är över.

Jag har ätit tårta så jag har ont i magen!

Haft fina vänner på besök och myst lite i soffan med sambon.

Tack Linn och Niklas för utgångs-kittet.
För er som inte vet vad det är kan jag förklara:
Ett presentkort på H&M för, att köpa något fint.
Ett presentkort på Systemet, för att köpa något till förfesten
Ett presentkort på GST, för att köpa nått på krogen.
Ett presentkort på apoteket, till dagen efter.

Mycket bra.

Och tack Jollan, Ida, Robin och Erik för Boken och Sexlingen! Vi hoppas på utdelning.

Nu sömn. Imorgon nya tag!

Cykelrally!

Min farmor är helt galen i trafiken på sin cykel. Hon cyklar över vägar där det inte finns övergångsställe när det är fullsmockat med körande bilar. Sen lägger hon sig i bilfilen och kör mot rött och rakt ut i vägen utan att kolla sig om. Jag fick hålla god tempo för att hänga med henne och inte dö! Söta rara farmor.

Godmorgon!

Nu ska jag iväg och träna med Farmor. Jag hade fått ett jätte gulligt mail av hennne igårkväll där hon peppade mig så jag skulle komma upp den här absurda tiden.

Hej Matilda!
 
Vill bara påminna dig om att det är dags för badhuset
 
i morgon tisdag.
 
Tänk på födelsedagen och frukosten så går det nog bra att komma upp.
 
Vi ses kram farmor

Hur cool farmor har inte jag? Nej, här ringer vi inte. Vi mailar. Dags att lära henne smsa snart tror jag.
Men nu måste jag verkligen iväg.

Vi hörs!

Wierd..

Känns konstigt att jag inom några minuter fyller år. Utan Hannah och utan Carro och utan Stina. Men jag ska nog glädjas åt er alla andra.

Nu blir det sängen. Upp tidigt för simning och frukost med Farmor.
Godnatt!

Woops!

Jag råkade sparka Pär i ansiktet. Eller, min häl flög upp i ansiktet på honom. Det klonkade.

Nu ska vi på bio.

Idag ska vi flytta!

Lovade min vänn Linn under ett svagt ögonblick att jag skulle hjälpa henne flytta idag. Så idag ska det konkas lådor och möbler och sånt. Det blir trevligt.

Imorgon ska jag förövrigt vaccinera mig. Jag och syrran ska ta Twinrix. Maja HATAR sprutor. Inte lika mycket som Hannah M men nästan. Hoppas bara det går snabbt och smärtfritt. Har egentligen inte tid med vaccinering imorgon. Men jag får klämma in det.

Vi hörs efter flytten!

Tack som faan!!!

Jag har haft många bra arbetskamrater under mina arbetsår. Många goda skratt, trevliga resor, fina minnen och galna fester. Det skulle bli orättvist om jag skulle försöka räkna upp alla för jag skulle glömma en massa. Men idag får en av dom ett alldeles eget inlägg.

Billy! Eller apan som jag kallade honom när vi jobbade tillsammans. Han är en gigantisk neger! Jag jobbade tillsammans på ett faktureringsföretag i vintras/våras. Han är dansk kanske jag ska tillägga. Hursom. Bille var en kanonkille. Är en kanonkille! Vi retades ofta med varandra. Han var som sagt apan. Jag var albinon. 

Idag fick jag ett Pocketogram på min mail! En tidig födelsedag från Billy. Med den finaste hälsningen!

Du har fått ett Pocketogram med följande hälsning:

Hej! Billy här.... Såg på FB du fyller år snart och tycker absolut du är värd en liten present. Försöker läsa din blog ibland och jag skrattar alltid. Ha det bra och lycka till med jobbsökande. Tycker det helt ofattbart att ingen anställar en intelligent tjej som dig. Ha det bra albino:-P mvh Apan


Jag blev så fruktansvärt glad! Ni anar inte.
Billy, du anar inte hur glad jag blev! Fler Billys till världen!

Tack tack tack Billy-Boy!
För  er som är nyfikna ser Billy-boy ut såhär.

Orkar man inte gå har man alltid Robin.


Ida, Robin och Jag

Tårtkalas.

Okej alla vänner.

Tisdag, tårtkalas @ my place. Är du en vän och inte fått en inbjudan, säg till så fixar vi det.  Jag funderar på att göra en egen tårta. Vad tror ni om det? 

Hursom. Tårtkalas.

Jag välkomnar Jollan hem från där-hon-nu-bor.

Jollan fick för sig att åka till en annan stad och plugga nu i höstas. Hon befinner sig nästan 70 mil bort. Vilket jag tycker är helt absurt. Hursom. Nu har hon Lov ovh kommer vara hemma i åtta hela dagar. Det lugnar mig en aning. Välkommen hem Jollan.

Hösten är gul.


Det är fredagsmys!

Ensam hemma! en fredag! Fantastiskt! Jag ska gå och handla lite fredagsmys. En liter mer och några kakor skulle vara gott. Sen glo på den nyaste säsongen av Americas Next Top Model. Nytt för iår, det är bara kortisar. Den längsta som är med i tävlignen är 5'7" och den kortaste är 5'3" vilket motsvarar ungefär 170cm respektive 160cm De är alltså i min längd +-5 cm.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det... Modeller ska vara långa och smala. Inte korta och smala. Och definitivt inte tjocka. På samma sätt som sumobrottare måste vara tjocka, ska modeller vara långa och smala.

Önskelista.

Födelsedagen närmar sig med stormsteg. Jag har kommit på tre grejer till som jag önskar mig förrutom boken och ett jobb. Men jobbet ligger fotfarande högst på listan.

En BSB-biljett till deras konsert på hovet den 4:e December! Åh, en sån biljett kommer nog tillåmed före boken. Men efter ett jobb


En ryggsäck. En sån som jag kan använda när jag går och simmar. Och som jag kan ha när jag åker till Thailand.


En morgonrock.




Pengar!

Jag får lön imorgon, 403 SEK! Fatta!! 403 SEK!
Jag är RIK! Jag kan köpa kötbullar. Och skinka att ha på mackorna. Och jag kan handla frukt och grönsaker. Och varför inte lyxa till det med en liten påse godis. Sen är min lön slut. Egentligen är det restlön från förra månaden som jag hade glömt att raportera som kommer nu istället. Oj vad glad jag är.

Såhär blev förövrigt sminket som Maria la på idag. Hon avr rikitgt duktig tycker jag. Jag hade även monster ögonfransar ett litet tag. Men jag kände mig inte bekväm med att åka hem med dom.

Godmorgon bloggen!

En ny dag är kommen.

Torsdag, jag smakar lätt på dagen. Torsdag. Idag ska jag inte ligga i sängen hela dagen. Jag ska röra på fötterna och åka in till storstaden. Jajjemensan. Stockholm får finbesök av lilla mig!

Från en fest i våras.

Soon to be a Birthday Girl!


Som ni kanske inte vet så närmar sig min 21:a födelsedag med stormsteg. Jag blir snart ett helt år äldre och förhoppningsvis lite visare med det.
Det finns två saker jag verkligen verkligen önskar mig.
Det första är ett jobb. Jag önskar mig verkligen ett jobb. Åh, vad jag vill ha ett jobb. För det andra så önskar jag mig den här boken. Gärna på svenska och i pocket format så jag kan ta med den till Thailand i december.
Så om ni vill ge mig en födelsedags present, ge mig ett jobb. Har ni inget jobb till mig så gärna den här boken.

Men det är inget tvång. Jag är inget stort fan av födelsedagar eller firandet av saker överhuvudtaget. Men den som vill får gärna baka en tårta och ta med den på tårtkalas. Gärna en prinsesstårta.

Nu ska jag sova. Godnatt.

EDIT: Jag oönskar mig boken då jag får den av mamma efter att hon läst den .

Bästaste!


Läs först, se sen!


Höst!

Åh vad det är fint ute idag! Solen skiner. Det är kyligt och luften är frisk!
Jag ska bege mig ut på en promenad!

Den här bilden tog min vän Ludde på mig för två år sen när vi var ute och promenerade med hans hund Wille.

photo this.

Har spenderat heela dagen med att bli sminkad och fått håret fixat och blivit plåtad på det.
Så här ser jag ut nu. Bilder kommer så småningom.


Söndag.

En kär vän om mig skrev häromdagen i sin blogg att hon gillar min stil. Kan vara mitt utseende ochså. Här kan ni iaf läsa och bedömma själva. Hursom funderade jag på det där med stil. Jag gillar jeans och t-shirt. Stora koftor / hoodies och mjukisar. Jag menar. Min söndagslook har idag bestått av ett par mjukisar från GAP och en gammal luggsliten Backstreet Boys tröja ifrån 1996. Vilket jag i princip har på mig varenda söndag. Jag är ett skämt.


Men Melle. Jag bockar och bugar åt denna bemärkelse. Du gör mig mycket glad.



Oj vad rolig jag är.

Fredagkväll igen. Jag känner inte för att klä upp mig och träffa högvis med folk. Jag känner för att kura ner mig i soffan med en påse popcorn och kolla på en kärleks film. Mm, det vill jag göra.


Hej hopp.

Fortfarande inget jobb så långt ögat kan nå.
Det kliar i fingrarna, det kliar i magen och i ögonen. Jag stirrar mig blind på alla skärmar och all text!
Ge mig ett jobb för guds skull!


Lunch.

Gick ner på stan för att möta upp Farmor igen. Även en av fastrarna och en av kusinerna var med. Mycket angenäm lunch där min och kusins framtid skulle planeras. Jobb, plugg, man, barn, bostad, resor. Ojojoj. Det är inte lätt att vara 20 snart 21 i min familj.

Sen pratade vi även om den nya ICA Reklamen. Vad tycker ni om den?
Jag fullkomligt älskar den och skrattade mig till tårar första gången jag såg den. Inte för att han har en extra kromoson i det tjugotredje kromosonparet utan för att han är så jävla söt.

Godmorgon bloggen!

Jag har fortfarande inget jobb men det hindrar inte mig från att vara uppe med tuppen. Jag lovade nämligen min älskade farmor under ett svagt ögonblick att jag skulle möta henne i badhuset kvart över sju imorse för att simma. Jag är en kvinna vid mina ord. Simmade sex hundra meter innan jag begav mig upp mot bastun och duschen.
I omklädningsrummet hade jag och två tanter en mycket angenäm diskution ang stilar och kläder. Jag gillar tanter.  Dom är rara.

Nu ska jag nog söka en massa jobb. Hoppas att jag får ett jobb och sen iväg och luncha med farmor och kusin vitamin.

Skickar även en puss till bästa Stina som drar till London idag. Vem vet hur länge hon blir borta?


I need a job! And i need it quick!

Okej eftersom ingen tog mitt förra inlägg på allvar, dvs jag har fortfarande inget jobb så kan jag berätta för er vad jag gjort tidigare under min korta karriär.

Sommrarna 2005, 2007 och 2008 jobbade jag på ICA flygfyren här i Norrtälje. Jag satt i kassan och jobbade i köket, bageriet pluss att jag jobbade på avdelningen som hade hand om allt som man inte kan äta. Alltså allt från CD-skivor till shampo. Kassan på ICA är helt klart en favorit.


Våren 2009 jobbade jag första halvan på en faktureringsföretag i Stockholm. Där jag satt i kundtjänst. Mycket roligt arbete. Jag stormtrivdes men arbetade tyvärr endast som konsult.

Den andra delen av vären 2009 jobbade jag på Roslagsskolan (åk 7-9) som Engelska lärare. Mindre roligt arbete med det betalade räkningarna. Samt att ungarna var supersöta.

Dagen efter sista dagen på skolan började jag jobba på Posten. Som lantbrevbärare. Alltså gled jag omkring i en bil ute på Väddö hela dagarna och delade ut post till 75 fastboende samt 500 sommarboende. Där trivdes jag också väldigt bra.

Nu på hösten har det däremot vart dött. Sist jag jobbade så var det en vecka på faktureringsföretaget i slutet av augusti. Alltså har jag nu inte jobbat på en och en halv månad.

Dock behöver jag endast jobb fram tills den 6:e december då jag kommer åka till Thailand i fem veckor. Men vem vet. Jag skulle kunna jobba där också om jag fick den möjligheten!

Så ärligt talat tjejer och killar, vänt på stenarna, gräv i groparna. Hjälp mig skaffa mig ett jobb i Norrtälje eller i Stockholm. Jag gör det mesta!

Höstrusk!

Det bästa med hösten är rusket. När man går ut och lungorna fylls med iskall luft kinderna rosar sig och det viner runt öronen. Det ska vara kallt, det ska vara snöblandat regn. Det ska vara varm oboy tillsammans med en bra bok och en mjuk filt.

Föresten. Någon som har ett jobb till mig? Jag är arbetslös och kan tänka mig att göra väldigt mycket. Har jobbat från allt mellan barnpassning och faktureringsföretag. Jag är trevlig också.

Och ja, vi tömde baren.


Människa igen.

Efter lite mer än ett dygn i en fruktansvärd dvala känner jag mig nu som en människa igen. En hungrig människa dock. Ska ta mig en dusch och sen får ni se bilder från helgen. Håll ut mina tappra, håll ut.

Rutten.

Jag mår inte som en sommarblomma idag. Men vi skulle ju tömma baren. Och en massa röpang på det. Ne vet ni vad. Bilder kommer.

Höst.

Nu när hösten har krypit fram över Sverige får jag minnen från bra tider. Från förr i  tiden. Underbara Linn & Hannah - minnen. Och vad som mest hjälper mot önskan att det ska vara vi tre igen är Lars Winnerbäck. Så nu pumpas det Lasse för fulla muggar.

Idag ska vi tömma baren!

Här kommer bilder från tidigare bartömning.

Ett glas vatten tack!

Jag begav mig ner på stan igår för att träffa Fröken Ida och Herr Linkan. Vi skulle till Trägårn för att spana på några band som spelade. Vi drack vatten och skojjade och hade det roligt. Men för att få lite värme i kroppen gick vi hem till Ida efteråt och drack en kaffe kask.
Bilderna snodde jag från Ida.

Mm juste.

Jag är en strosare. Jag går inte som vanligt folk jag, jag strosar. Kollar på allt, stannar gärna upp och tittar nyfiket på saker som kan tänkas dyka upp. Jag vandrar så långsamt att en viss mr brukar säga "Jag får ont i benen att gå såhär långsamt".
Min vän Ida är också en strosare. Så vi har strosat, spatserat, flanerat, spankulerat och släntrat omkring. Mycket mysigt.


Välkomna tillbaka.

Kikade på statistiken nyss. Ni var oroligt få som var tappra nog att kliva in här varje dag och hoppas av hela era små hjärtan att jag hade uppdaterat under min lovetrip i Grekland. tji fick ni. Men det kompenserar jag med att uppdatera nu.

Så idag var det torsdag. Vaknade upp och fick känslan av att det var fredag. Woho! Grattis till mig en dag tillgodo. Sen vandrade jag och karlaskrället på stan. Åkte ut till lunda och njöt av solskenet sen blev jag bjuden på middag nere på byn. Mm, mat. Jo jag tackar ja.

Och eftersom jag är så rar så bjuckar jag på en bild. Exemplariskt.

Lite mer av Grekland


Så.

Så då var det klart!
Jag ska ha ett husdjur. Ture i all ära men han kommer och går som han vill.
Jag vill ha en mikrogris! Här kan du läsa om de små.
Så här ser de ut! Ge mig!

Thank you for being a friend.


Hängt med finaste Ida och Robin. Träffade även systrarna Lindgren. Fan, att vara borta en vecka får en att uppskatta sina vänner lite mer. Snälla ord och slag i magen. Precis som det ska vara.
Puss!

.......


Jag läste mycket böcker, Pär hade mycket tråkigt och jag var okontaktbar..

Hmm..

Jag har tagit massor med fina bilder med min systemkamera. Synd bara att jag inte hittar minneskortläsaren till denna så jag kan tyvärr inte visa er några bilder.

Hängde med Linn idag. Det var mysigt. Sen mötte jag upp bästa mamma och sötaste lillebror.
Lillebror så jävla söt som mular i sig sockervadd och står länge länge framför godiset och ska välja. Till slut effter att ha kollat och suktat, i vad som känns som en evighet ,säger mamma att vi kan åka till Norrköp och köpa lite godis om du vill. Då väljer han en liten rulle med tuggummi, ni vet en sån som smakar i en fem minuter. Sen åkte vi till Norrköp i allafall. Där fick jag en skogaholmslimpa, lite pytt-i-panna och ett 15-pack ägg. Och lillebror fick självklart sin godispåse. Så jävla nöjda ungar.

Zakynthos.

Hemma i bajssverige igen. Måste sluta åka bort, blir alltid lika besviken när jag kommer hem.
Resat har endast bestått av sol och bad, god mat och mys. Här kommer lite bilder.

Fler bilder kommer

RSS 2.0