In i Radioskugga.

Hej folket.

Om bara några minuter ska vi åka till marinan. Det kommer bli fantastiskt  härligt att segla i några dagar.
Väl i Panama har vi inga planer alls. Inte mer än att vi måste ta oss upp till Costa Rica.
Jag ska försöka ta många fina bilder åt er.
Är just nu pesosmiljonär. Känns bra!


Första kannan Sangria.
Han till höger var garanterat en knarkkung. Han hade en sån vibb. Sjukt trevlig och vi hängde med honom större av kvällen. Kunglig.

Nu högg vi det i sten!

Efter en alldeles för blöt kväll med alldeles för mycket Sangria vill jag idag bara glida runt som en grönsak. P ligger i sängen som en grönsak.

Imorgon kommer vi segla. Härifrån Cartagena, Colombia till San Blas öarna, Panama.
Själva seglingen tar två dagar sen kommer vi att Segla runt bland öarna där ute inågra dagar innan det är  dags att bege sig.

Jag är taggad till tusen och hoppas på fint väder och inga vågor.

(Den här lilla textraden är till min mamma, ni andra slipper läsa) Detta betyder att radioskuggan kommer falla över mig i en vecka. Inga blogginlägg, inga statusuppdateringar, ingenting. Kanske att telefonen  fungerar men vänta dig ingenting.


Men vi hörs imorgon innan vi sticker. Oroa er inte.

Hej folket.



Jag vet att jag sa att vi inte skulle segla härifrån till Panama men efter lite efterforskningar så ligger det i nästan samma prisklass att flyga, bussar skulle ta närmare tre dagar att ta sig härifrån till Panama och det skulle kosta en tredjedel av vad seglingen skulle göra. Så vi kom fram till att en vecka (nästan) till sjöss skulle göra våra stressade själar gott. Så som det ser ut nu så kommer vi åka på lördag. Men än är det inte hugget i sten när vi  åker så jag återkommer med exakta datum.

Nu ska vi supa och slåss!
Pär drar en skön strandpose.

Poliskontroll

I ett land med korrupt polis vill man inte råka ut för dumheter eller andra incidenter.
Igår var det meningen att vi skulle  göra Cartagena by night. Men efter en öl nere på byn blev ögonlocken tunga och de flesta av oss bestämde sigför att det var bäst att kila tillbaka till vårt hostel. Jag och P hoppade in i en taxi och begav oss. Mitt på vägen blir vi stannade av polisen.
Chaffisen  får stiga ut och dörren öppnas på min sida och ett  annat polishuvud sticker in huvudet och ber oss stiga ur.
Man har ju hört om polis som bötfäller turister för ingenting och är allmänt sviniga. De tittar på mig, ber mig stiga åt sidan och börjar sen mudra P. Ber honom ta upp allt han har i fickorna, tar honom på hans heligaste delar och överallt annars också för den delen. Självklart har han inget som de skulle kunna leta efter på sig och jag väntar på min tur att bli mudrad. Men nej, tydligen mudrar de inte tjejer så vi får utan några böter gå och sätta oss i taxin och åka vidare hem. De i den andra taxin hade inte ens sett någon polis och tyckte själva grejen var sjuk.

Nu ska vi snart gå till playan och om någon har lust att streama fredagens match på globen till oss här i Colombia skulle vi bli väldigt glada.  
Puss på er!


Sjusovaren...

Klockan är 12 och P sover fortfarande.
Kul kompis.
Jag som somnade vid tio, vaknade rätt tidigt och har pillat mig i naveln sedan dess.
Hungrig börjar jag bli också.
Bjuder på en flygplansbild som jag tog mellan New York och Bogota.

Cartagena

Hej hopp.
Två dagars radioskugga och mamma får dåndimpen. Jag lever. P lever. Vi är inte kidnappade, vi har inte druknat, kört i diket. Vi har bara inte haft internet.

Vi hittade ifrån Medellin ett sött litet B&B nära stranden som inte var sa fasligt dyrt och som hade pool. Drömmen tankte vi. Bokade in oss på en natt . När  vi kom dit trodde vi att det var ett skämt. B&Bet var jätte mysigt urcharmigt men malplacerat som faan. Det låg i slummen. Det var som ett fint och sött litet B&B hade slängts ut mitt i ghettot. Första tanken va att vi måste darifrån. Vi tar en taxi in till stan och försöker hitta ett internetcafe som är nästan obefintliga, sen försöker vi boka inoss på ett hostel som ligger ganska så shysst till. Men internet är lika obefintligt som cafet  så vi tar en taxi till Hostlet och dom välkomnar oss med öppna armar. Sen promenerar vi i säkert två-tre timmar och bara kollar på allt, strosar längst kajen, pausar och äter frukt på en brygga.

Vi kollade även in segelbåtarna i marinan. Det är smälldyrt att segla härifrån till Panama som planen var. Det går på ca 3000 SEK. Så vi får lösa det pa annat sett. Om ni vet någon som har en segelbåt och vägarna förbi Colombia och sen Panama som är villiga att ta upp två liftare så hojta till vettja!


Hursom imorse lämnade vi slummen och begav oss till vårt nya hostel.  Vi gick även en sväng till stranden för lite strandhäng. Som jag hade längtat efter det.



Väggar på hostlet i Medellin.
Redo för en 14 timmars bussfärd som bara tog 12 timmar.

Nej. Nu ska vi bestämma hurvi ska ta oss vidare härifrån och vart.
Pusspå er!

En dag i Medellin.

Som sagt. Bussen hit gjorde sitt.
Igar glassade vi mest runt. Tog en vanda forbi Pablo Escobars grav, chillade i solen, och tog det jakligt lugnt.
Idag aker vi vidare till Cartagena. Dar kommer vi nog att vara i en vecka lite drygt. Kanske mer om vi kanner for det. Sola, bada och bara njuta av livet.


Bussresan gick pa kringelekrokvagar upp och ner ifran berg hela resan. 50 mil 10 timmar. Som hittat.

Par vid det enda stoppet bussen gjorde. Ut, tjacka mackor, vatten, slanga i sig, in i bussen igen..
Pablo lag pa sjunde plats pa Forbes lista over varldens rikaste manniskor 1989.

Vi har en valdigt fin planta utanfor vart rum. Jag tankte ta med den hem till Mamma.  Vad tror du om det mamma lilla?

En hogst nyttig middag, cup of nudles tomater och avokado. Mums!

Medellin.

Sitter just nu pa vart hostel har i Medellin. Min dator ligger inlast i ett litet skap. Jag sla vad om att den kanner sig ensam och bortglomd i skapet. Vi sover namligen i ett dorm tillsammans med fyra andra oklara manniskor. Tack och lov att det bara ar for tva natter. De luktar namligen svett! Usch!

Men ah, bussresan hit var som en bussresa ska  vara. Lite plats, mycket manniskor. Overallt langst vagarna stod det militarer som ibland stoppade bussen och ibland lat den aka vidare. Vi klarade oss utan nagra missoden.

Imorgon ska vi till Pablo Escobars grav. For er som inte vet vem det ar sa bor ni lasa pa er historia lite. Googla vettja.

Nu haller jag pa att somna. Klockan ar faktiskt snart halv elva.  Lite for sent for min del!

Godnatt, drom sott. Ta hand om er och framfor allt: Lev lite mer!

Bussssss

Nu väntar en tung tio timmars bussresa till Medellin.
Vi hörs!
Puss på er!

Och det blev Medellin.

Vi kommer stanna kvar en extra natt här i  Bogota för att imorgon åka till Medellin. Där kommer vi vara i två nätter.  Så det blir till att spana på knarkkungen Pablo Escobars grav. Kommer bli fett. Mycket mer än såkommer det inte bli där. Solen och vita stränder lockar ett blekt ansikte som mitt.

Vi var förövrigt och tjackade passionsfrukter stora som tennisbollar idag. gula och släta var de dessutom. Precis så som jag minns att passionsfrukter ska vara.
Kass mobilbild:

Nu ska vi iväg till marcadon och tjacka lite mer frukt så vi har till imorgon och likväll.

Det är kallt 2600 m över havet.

Jag känner mig riktigt bortskämd här på vårt hostel. Internet är fantastiskt och går riktigt snabbt. Jag kan sitta uppkopplad jämt om jag skulle vilja. Tyvärr så vet jag att det inte alltid kommer vara så här bra.

Klockan är lite efter 0900  här i Bogota. Jag sitter nere och väntar på frullen som dom så rart tillagar efter förfrågan. Min andre hälft ligger och grisar sig i sängen och tänker då inte röra sig nedåt.

Vi har fortfarande inte bestämt om det blir Medellin eller Cartagena. Det är antingen en 10 timmars bussresa eller en 23 timmars bussresa. Känns lite sådär va.
Men så fort sjusovaren har vaknat så ska vi sätta oss ner och bestämma.

Nu blev min frukost levererad. Och nej, det är inte någe riktigt colombianskt kaffe. Det är nescafe. Gjort i colombia dock. Kässt!


(Annelis önskebild)


Här bor vi.


Man kan inte riktigt säga att bilderna rättfärdigar hur det egentligen ser ut.
Men ni kan kika HÄR.
Imorgon drar vi vidare.
Antingen till Medellin eller Cartagena. Storstad eller Strand? Mmm strand.

Colombia!

Jag lever. Jag är inte ensam. Har det bästa sällskapet.
Nu,  dra sig ur sängen och ut pågatorna i Bogota,  Colombia!

Vi hörs!

Min resa än så länge.


Jag flög över Bergen.

Solglajjor snyggt hår  och fönstersäte över atlanten. check!

Jag åt flygplansmat. Det var gott.

"I like my men as I like my coffee"

Men va? Haha!

Gick ut och kände på amerikans mark. Så nu kan jag ärligt säga att jag har vart i USA! Haha!
Nu vidare till ny destination!



nu hoppas...

6b977fb1b0d46d26965c690590648116.png

nu hoppas vi att denna kö går fort, att planet lyfter tidigare och att jag slipper sitta bredvid en jobbig jävla unge alt en illaluktade tjockis.


Knarkkurir Matilda checkar in!

Jag och Victor sitter just nu och käkar frukost med varsin dator framför sig. Han i jobb, jag i pleasure.
Blogg och Facebook för en sista uppdatering. Mitt  plan är ca  två timmar försenat. Mins tidsplanering hade vart bra om planet gått i tid.

Jag kan berätta att jag fick en stämpel som knarkkurir här på Arlanda. Då denna resa är ett väldigt nytt påhitt så har jag ingen större koll på vart jag ska, hur jag ska ta mig runt, jag vet dock vart jag ska bo i två nätter men mer än så har jag faktiskt ingen koll på. Det blev väldigt många följd frågor. Vem betalade biljetten? I vilket syfte? Varför just Colombia? Vem ska du möta där? Hur tar ni er runt? Varför köptes biljetten i fredag?

Och jag blir ju så jäkla nervös. Hjärtat i halsgropen, pulsen skenar och jag börjar skratta.

Ne, vi måste ställa fler frågor. Vems är väskan? När packade du väskan? Har någon givit dig ett paket? Något som inte är ditt? Har du vapen i väskan? Kan någon ha lagt en bombi din väska? Knark kanske? Vart har väskan vart sedan du packade den?
Jag fortsätter svara medans jag darrar på rösten, skrattar och ler.

Vi måste scana dina väskor. - Båda  två?
Jajjemensan, båda två. - Ni ska inte scana mig också på samma gång?
Tror du det behövs? - Eh, hehe neee.

Väskorna var iaf cleana. Tack och lov. Haha. 

Du kan checka in nu. 

Nej men det kunde jag ju inte alls det . Jag ska inte ens in i USA, endast mellanlanda men ändå så måste jag ansöka om inresetillstånd. SJUKT! Ringer Victor som redan sitter i loungen och väntar på mig att fylla i det där jävla formuläret till mig. Jag sitter och ser ut som en ledsen hund samtidigt som jag fortsätter att skratta.
Vi skyndar oss och fyller i det där på distans och slutligen är allt klart. Jag får checka in, jag får gå genom pass och säkerhetskontrollen utan problem och nu sitter jag i loungen med Victor. Vi har käkat frukost och är redo att flyga. Dock är även hans plan försenat.

Men hang tight. Moore to come.

sitter i...

2cd610361e8e7ab0d473eecdef10d87f.png

sitter i taxin på väg till arlanda. Solen är påväg upp. Jag gillar det här :)


Packlista!

Mer saker än såhär behöver man inte va? Känner mig ganska så klar nu.


13 timmar kvar.

Om 13 timmar sitter jag på planet.
Är så sjukt taggad.
Mamma är världens oroligaste. Hon planerar kidnappning med silvertej och upp på vinden tills imorgon eftermiddag. Lycka till säger jag.
Jag vill åka, jag ska åka och jag kommer åka!

Nu bjuds det på sista hemlagade middagen i det här huset på ett tag. Sen är det dags att bege sig hem till lägenheten för att packa det sista. Blir väl både en och två ompackningar också skulle jag kunna tänka mig.
Fem veckor och fyra dagar är en lång tid.

Men ni. Vi hörs senare.

Puss på er!


Motorolja?

H skypar med sin mamma E!

E - Hallå, hallå! Varför ser jag dig inte?
H - För det ser ut som om jag druckit motorolja och jag är ju ingen bil.
E - Höhö.
H- Ja och jag var ju lite i gasen igår om man säger så.
E - Du kunde inte ha bromsat då?
H - Höhö.
Hs pappa kommer in i rummet uppe på mosebacke och skriker:
Lägg i en växel nu H! 

Fniss

det är...

48746113fba09d699f935694a5058069.png

det är inte det att jag inte gillar snö. Jag älskar snö men när man vill sitta i solen på en trapp med en kär vän utan snö så blir jag lite sne. Men en soppborste och en brunch senare så är det bara att sätta sig och njuta.


allt du...

-52f01d9cf7a064e5cee046870c024f7.png

allt du vill ha och lite till på brunch bordet. :) hurra för björn!


but why?...

07ccccb48fa9de1604af951003cf7a79.png

but why? Snöjävel!


morgon stund...

1c16af801d8076478deb8be7bd50c3aa.png

morgon stund har guld i mun. Solen skiner, fåglarna kvittrar. En en timme eller så blir det brunch. Det kommer bli en tidig hemgång. Redan runt tolv åker vi. Moa måste plugga och jag måste packa.


lördagsmys

0-4962bcc60d4478721aa0e5128c4b9b7e.png

lördagsmys


lördagsmys

74a51dd55ecba5732848367c29e84eb5.png

lördagsmys


lördagsmys

0-3550cbd7019a949e8aa063c75a6d38dd.png

lördagsmys


Moa -...

0-3c5e62e31f7511d15ce54638c5784730.png

Moa - Haha, du ser ut som fem!


mys i...

0-509bfbd37f6dba2e94c8bd5e581cca38.png

mys i soffan till Melissa horn. Det luktar mat i stugan och vi trivs. Lugnet här ute är inte utav denna jord.


är nu...

0-58c6189476d17363d89c29db1e16fca3.png

är nu ute i urskogen. Här är det tyst, vindstilla och solen skiner. Jag bara ler.


Ödets inspel.

80 % var ja, 10 % var nej. De resterande 10 % var ödets inspel. Och se vad lycklig ödet kan göra en människa.

stjärna

0-5e87f4d7cdcce9c7f4bee9b3ef08f922.png

stjärna


Min H, min älskade H.

Det finns en låt om min älskade sambo. Lyssna på den HÄR! Där finner ni även andra sköna låtar av John Lake.
Jag vet att jag kommer lyssna på denna låt från andra sidan jordklotet och tänka på henne.


Godishandling med...

0-78736a92a0e7f7b3ae132ed3dfc8b766.png

Godishandling med lillebror. Kvalitetstid med familjen innan långresan.


sitter hos...

-bbf79fc36f672451941e5a126c36478.png

sitter hos mamma med min älskade lillebror. Puss på er.


Vad har man vänner till?


Om inte trösta i nöd och lust, komma med tankeställare och ställa kloka frågor. 
Tack Ida för en härligt frukostdate och fina ord.
 

är hemma...

596876455aca2182a5a8075838c11973.png

är hemma hos min älskade ida. Hon är allt bra.


Frukost - Check!

Blev väckt av fröken Ida som ringer och bjuder in mig på frukost.
Så nu blir det att tvätta bort de intorkade tårarna, dra på sig några slags kläder, borsta tänderna och sen promenera hem till Ida.
Idag har jag mycket att tänka på.

Livsnjutare.

Vad är bättre än att spendera en dag men en fin vän vid sin sida. Vi hittade en osnöig spot i ett snöigt landskap där vi satt och lapade sol. Våren är på ingång men jag förbereder mig för ännu ett oväder. Vänta ni bara, det kommer.

Bildskit

Bilder som jag haft på telen. Enjoy!

testar det...

0-156e390d42253d0f113bcc4fef2a9860.png

testar det här nu. Får se om det går. Puss


Ne, juste.

Snart kommer Ida hit. Vi ska på en promenad. Jag är inte på humör att träffa folk. Solbrillor, mössa och blicken neråt löser de flesta tunga problem. Men, nu tänker vi positivt. Solsken!


Godnatt.

Nu blir det slaggen forell.
Tidig morgon imorgon. Många saker som står på agendan.
Har förövrigt hittat  tillbaka till en förlorad kärlek. Någon som stått mig nära under långa kalla vinternätter.
Mitt älskade duntäcke is back in the game. Även dunkudden fick följa med.
H, Säg till minst en dag innan du kommer hem så jag kan stuva undan det så du slipper dö i en astma-attack.


Mitt älskade vinter.

Jag tänkte börja med att skriva att jag inte klagar. Inte för fem öre. Jag älskar vinter och snö. Mysiga hemmakvällar med dålig TV.  Mysfaktorn efter en helkväll i pulkabacken. Rödrosiga kinder. Bitande kyla. Varma stövlar och långa kramar. Vintern är allt för bra.
Men idag vill jag flytta fram tiden två månader. Slutet utav maj sådär. Skulle nog klara mig från mitten utav maj också. Tänk varma nätter. Långa nätter. Solskensdans, bara ben och solkysst hy.

Enjoy my loved ones.

Bedtime Storys.


Efter en två timmar powernap är  jag nu redo för sängen.
Tror dock att någon form av mat kan vara bra. Frukosten är det enda som ligger och skvalpar i min mage.
Är fruktanvärt sugen på köttbullar.

Idag har vi gaddat oss..

Jag följde med min kära (singel)kompis Micke till U-V då han skulle göra klart sin sleev. 


Hej Stalkers!

Ledsen för dålig uppdate.
Har inte haft något att skriva direkt.

Har haft finfolk på besök, vart hundvakt, haft entourage-marathon och ah, softat.
Vi hörs.

Ska Ida säga.



Hannah, blicken kom aldrig fram igår. Men jag fick se bilder ifrån i lördags. Åh here gud skjut mig!

Brudar brudar brudar, alla gillar brudar.


Rött, vitt, ost, tjejer, skratt, SNUSK, mera skratt.
Jag drog världens vurpa påväg hem till Ida från mosset. Snygga skrubbsår på knäna. Check.
Fick senare besök av Oskar och Vidar på en fika. Det mumsades mackor och dracks te och cappuccino.
Ikväll håller vi alla dörrar öppna. Vem vet vart det kommer sluta?
Kommer det någonsin sluta?

Älskade vänner och ni andra sötnosar. Bilderna kommer ifrån Ida ochjag skanu bege mig ut i solskenet.
Ta hand om er! 

Ikväll blir det tjejhäng.


Jag saknar oss!

Min Älskade H.
Vad är jag utan dig? Ingenting. Det svider i mitt hjärta när jag inte får dricka vin med dig varje dag i veckan. När du är där och jag är här. Ingen lagar så god mat som du, ingen berättar små roliga historier som du gör. Du är min bästa vän och jag saknar dig så.
KOM HEM!!! OSLO SUGER!

Tre dagar utan jobb strosar jag på denna jord.

Fyfaan vad det kryper i kroppen. Tre dagar, tre långa dagar. Jahaja, nu då?
Nu ska jag iaf gå en promenad på stan. Strosa runt, kolla på folk, mysa i min egna stad.Det kan vara det absolut bästa med Norrtälje.  Jag kan strosa runt utan en massa stressade människor som springer härs om tvärs och knuffas och har sig. Ne vet ni vad. Solen skiner även där utanför. Kameran får följa med.



Permafrost och snöstorm.

Kollade ut genom fönstret nör jag vaknade. Snöstorm. Ingen normalt funtat människa beger sig ut när det är sånt här väder.Förrutom jag då. Har velat fram och tillbaka men nu sitter jag här. Och ut ska. Löften till sig själv gör ondast att bryta.

Förövrigt kommer jag inom kort bli bostadslös, igen, inget är hugget i sten men eventuellt. Någon som har en lägenhet att hyra ut? Ingen som söker en rumskamrat? Hör av er.

Ne, om man ska bege sig ut i permafrosten och snöstormen.

Vi snackes.

Finfolket på fika

Precis hemkommen efter en fika på stan med fina Micke och Syster. Mycket angenämt var det. Tjejer, kanske ska passa på att säga att Micke är singel och öppen för förslag. Go get him!



Karlar.. eller pojkspolingar.

Vi sitter och pratar om överviktiga människor.
N: A, berätta din teori ang att ligga med tjocka tjejer!
A: Ja men man blir inte kär i en tjockis!

Vi spånar vidare på ämnet..
N: Vet ni varför tjejer fejkar orgasm? För dom tror vi BRYR oss!
Jag: Eller så vill vi bara få det överstökat.
N, Ja, ni tror vi bryr oss.

Fina killar det där.


Hemma!

Äntligen hemma efter  en riktigt lång dag!

Jag har jobbat för sista gången, så vitt jag vet iaf.  Mina timmar tog idag slut på stället jag har vart på sedan i början utav november.
Jag och en kollega drog på hockey efter jobbet. Drack några öl och kollade på en ganska så tråkig match. 1-1 blev det. Känns lagom..

Men det som var värt var attjag fick ruggigt trevlig sällskap på väg hem. A följe med till Mörby och sen så åkte jag N och hans far hela vägen till Ntown. Framkörning till porten. Check.

Nu ska jag sova. Imorgon är det dags för.. Äh, inte vet jag.

Godnatt stalkers.
Puss

Älskade älskade Stina.

Hon var hemma för några helger sen. Då togs tydligen de här bilderna.
Kloss och Klossare?

Det är så jag liver mitt liv, brudar, weed och vitt vin.

Jag hade ganska så tråkigt igår. Så här har ni mitt liv.

Kurt, Paul Frank och Åke har bänkat sig i sängen.

Mini-me

Juste, vi har en guldfisk också. Rosen.


Familjemys.

Kom hem för ett litet tag sen från KBs. Har käkat middag med pappa och syster. Nu sitter jag om min kära familj hemma på stora bro och saknar dig H. Det är inte lika mysigt här hemma utan dig. Men du ska veta att vi tänker på dig! Vi ska kolla på en film innan det är dags för kudden.
 
Från vänster: Kurt, jag, Hannah, Paul Frank, Oskar och Åke.


RSS 2.0