Drömmar.

Drömde om en röd orm häromnatten. Så nu letar jag efter vad det kan betyda. Jag får fram det här:
Orm : Att drömma om ormar är ett mycket dåligt omen, som berättar om faror, sjukdom, frestelse och synd. Om ormen attackerar dig så ska du se upp för falskt smicker.


Orm
Ormen kan, beroende på hur den visar sig, stå för allt från ursprungligaste instinkter och reflexer till högsta andliga medvetenhet. Transformation - människans förandligande. 
- Som skuggsymbol: undermedvetandet, fara, hotande, giftig. Död och förstörelse. Det onda. 
- Som solsymbol: Livsprincip, kundalini, andlig upplysning, det goda, läkedom. 
- Transcendens då den ömsar skinn och kan vistas i jord, luft och vatten.
I princip är ormen en läkedomssymbol (Aisklepios) 
Ormen kan även vara phallossymbol (manlig fruktsamhet) eller en sexsymbol (penis).

Orm

Den sexlust. Livsenergin i er som inser och släpper några av dess potential. Också en symbol för inre visdom eller kunskap om lifes hemliga processer, och av healing, som används av den medicinska professionen. Ormen kan sprida sitt skinn, och så symboliserar själv transcendens, återfödelse. Eftersom makt energi som ligger bakom allt liv, kan man uttrycka på många sätt. Som attraktion och aversion, sensualitet, sexualitet, kärlek, medkänsla, känslor, tankar, högre medvetande, utan också de känslor vi skapar som orsakar sjukdom. Detta är ormen "är gift. Det alkemisternas sätta en krona på huvudet, symboliserar expanderat eller andligt medvetande i samband med samma energi som sexualitet. Ofta ett diadem, gem, eller ljus är i sin panna symboliserar möjligheten vidgat medvetande eller medvetenhet om den eviga naturen, och livet i Gud, är Kristus ibland framställs som en korsfäst orm. Se: Reptile. (översatt från google translate)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0